Interview

Partnerintervju - Toolspace

5 halvsnabba frågor till JB Gérard & Mikael Beving, partners at Toolspace

1. Vad är Toolspace?    

En prototypverkstad med lounge-area, kontorsplatser, kunskap och nätverk.
Vi ger alla med produktdrömmar ett snabbt sätt kunna gå från en idé till att testa, för att snabbare kunna förkasta eller börja tro på din idé. Vi startade verksamheten efter att ha jobbat med att ta fram produkter till IKEA och såg hur otroligt viktigt det var att testa idéer på riktigt, snabbt och tidigt.
Vi åkte runt i världen för att inspireras av andra liknande verksamheter men hittade inte vad vi sökte, så vi startade något som inte fanns men som vi såg tydligt behov av. Vi förstår nog inte alltid hur unikt Norden och Stockholm är vad gäller att snabbt kunna testa sina idéer och ta dem till ett fungerande företag. Vi har de senaste tre åren effektiviserat den resan ytterligare och hjälpt 130 idéer att hittills bli 46 företag samt en mängd nya lösningar och produkter.     

2. Vilka är ni?    

Toolspace drivs av JB Gérard och Mikael Beving, Vi har helt olika bakgrund och ålder men drivs av en gemensam vision att snabba på utvecklingen och stötta de många människorna i deras drömmar att skapa mening med hjälp av fysiska produkter.      

3. Vilken typ av företag gynnas av att sitta hos er? Ge gärna exempel på bolag som gjort en stark resa hos er!    

Alla företag som utvecklar eller vill utveckla produkter och som har en strategi att utveckla sin personal med "in-house competence" och dessutom snabbt vill nå marknaden. Där kan vi göra skillnad. Att man dessutom sänker sina kostnader är en bonus.
Vi har väldigt många företag som vi skulle kunna peka på men några är Floorfred, Ellure, Lokatt, Stolt of Sweden och många fler.       

4. Om ni vore tvungna att starta en helt annan verksamhet idag, vad skulle det vara?    

Ett företag som kan hjälpa konsumenter och designers att fatta kloka beslut inom hållbarhet, det finns en blueprint på företaget, men ingen tid idag. Där letar vi efter någon som kan och vill göra skillnad.      

5. Vad fick er att börja samarbeta med Carousel?    

Vi tror på när människor från många bakgrunder möts, speciellt när det gäller produktutveckling. Perspektiv är nyckeln till att bli framgångsrik. Där är Carousel ett spännande företag som vi tror kan bidra till att hjälpa oss skapa den mötesplatsen.