Interview

Partnerintervju - Konstjord

5 halvsnabba frågor till Andreas Blom, Konstjord

1. Vad är Konstjord?    

Konstjord växte fram ur kulturen som frodades på Nobelberget i Sickla mellan 2016-2019. En plats som denna behövs, och i takt med platsens utveckling kom vi med ett förslag till fastighetsägaren Atrium Ljungberg på hur vi skulle kunna fortsätta skapa plats för konstnärer, kreatörer och andra i ett slags synergi-kretslopp, där smal till bred kultur och kommersiella verksamhet kan leva och verka i ett kretslopp som gynnar varandra tillsammans.      

2. Vem är du/ni?    

Jag som skriver är Andreas Blom och en av fyra medgrundare av Artfull AB som startade Konstjord. Med min bakgrund inom Kollektivet Livet, ett företag jag startade för snart 20 år sedan, har jag haft ynnesten att arbeta interdisciplinärt mellan olika världar, ur hela spektrat av kreativa näringar.  Det har bland annat skapat en fantastiskt nätverk av folk och företag som alla sysslar med olika saker som nu sammanstrålar från flera håll och kanter som en grund för många fler att ansluta till.       

3. Vilken typ av företag sitter hos er?    

Hos oss sitter allt från ekonomieadministratörer, tatuerare, konstnärer och filmare till kritiker och översättare, magiker och graffitimålare, makers och jurister. Klicka in på vår hemsida eller kika på instagram (@konstjorden) så får ni känslan.       

4. Om du vore tvungen att starta en helt annan verksamhet idag, vad skulle det vara?    

Ett kulturhus med lika delar besökare och producenter.      

5. Vad fick er att börja samarbeta med Carousel?    

Genom Carousel får vi möjligheten att nå långt utanför våra egna nätverk för att hitta folk som tillför platsen ny energi, spännande möten och samtal och en bonus intäktskälla till att finansiera vår fantastiska plats.